Bun, bun acest curry, ce ne-a servit pe post de cina intr-una din seri :)
Cam pe la amiaz am pus carnea la macerat, cam 500gr de piept de pui taiat in bucati cat o imbucatura, intr-un sos din ulei de masline, sare de mare, piper proaspat macinat si pasta de Peperoncini. Trebuie lasat minim o ora; cateva ore e si mai bine :)
Seara am inceput sa pregatesc curry-ul. In wok (ca e mai larg asa) am pus 50 gr de unt si l-am clarifiat, adica a tins sa devina un ghee, doar ca nu l-am mai strecurat. Procedura am explicat-o aici, cand am facut ouale Benedict.
Apoi am adaugat un praz taiat rondele pe care l-am calit pana s-a inmuiat, am adaugat puiul macerat si 10 alune de padure crude maruntite bine cu cutitul (drept sa va spun mi-a fost lene sa scut macinatoarea de nuca).
Am mai invartit 3-4 minute si am adaugat 10 ciuperci taiate bucati mari si dupa inca 3-4 minute am pus cam 120 ml vin si catre o cana de apa, cat sa acopere puiul si ciupercile.
Am lasat sa fiarba la foc mediu pana a scazut zeama aproape de tot si puiul a fost facut, am mai adaugat vreo 10 alune de padure crude maruntite, o lingurita cu varf de curry si cam 300 ml de iaurt. Acuma iaurtul recomand sa fie gras, caci al meu a fost mai "ne-gras" si as fi preferat sa fi avut mai gras pentru o textura mai buna a curry-ului. Am lasat pana a inceput sa clocoteasca un pic, am mai adaugat sare si gata.
Intre timp am fiert si orez in apa cu sare. Am servit cald. Pofta buna!
1 comentarii:
foarte bun! si mie imi place puiul cu curry:)
Trimiteți un comentariu