vineri, 6 noiembrie 2009

Conopida Pane

O cina rezolvata gustos :) Imi place mult conopida, si se gaseste cu usurinta in piata in aceasta perioada.


Ingrediente: 4 portii
- conopida 1.5 kg
- 3 oua ecologice sau de casa
- 3-4 lg faina
- sare, piper, ulei de floarea soarelui pentru prajit


Preparare:
1. Intr-o oala incapatoare puneti apa la fiert. Desfaceti conopida buchetele si adaugati in apa care clocoteste. Nu fierbeti conopida foarte tare deoarece isi pierde proprietatile si nu o veti mai putea manevra, verificati din cand in cand.
2. Intr-un bol amestecati ouale, faina adaugata treptat, sarea si piperul. Compozitia rezultata trebuie sa fie putin mai subtire decat cea de clatite.
3. Intr-o tigaie puneti ulei la incins si pe rand treceti conopida prin compozitia de ou si apoi in tigaie.


4. Prajiti pe toate partile fiecare bucata si scoateti intr-o farfurie in care am pus 2 servetele de bucatarie sa absoarba excesul de ulei.
5. Serviti calde sau reci, alaturi de gogosari, telemea, salata de vinete, orice este pe placul vostru.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu