O cina rezolvata gustos :) Imi place mult conopida, si se gaseste cu usurinta in piata in aceasta perioada.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKsQnEAzwd8XZsVECVYzrCFaF5mi1ZIw7t_PTJW7ayv86P1xOI_W2YhAQWwD9y1zaEV3wqgGt-_gyFM3cwv107LPyj4HdelXE3C35JSiZiWfmrMhLKj2-aEX2UXxVGeRkYdWeMQvGGwm0/s320/DSCF0466.jpg)
Ingrediente: 4 portii
- conopida 1.5 kg
- 3 oua ecologice sau de casa
- 3-4 lg faina
- sare, piper, ulei de floarea soarelui pentru prajit
Preparare:
1. Intr-o oala incapatoare puneti apa la fiert. Desfaceti conopida buchetele si adaugati in apa care clocoteste. Nu fierbeti conopida foarte tare deoarece isi pierde proprietatile si nu o veti mai putea manevra, verificati din cand in cand.
2. Intr-un bol amestecati ouale, faina adaugata treptat, sarea si piperul. Compozitia rezultata trebuie sa fie putin mai subtire decat cea de clatite.
3. Intr-o tigaie puneti ulei la incins si pe rand treceti conopida prin compozitia de ou si apoi in tigaie.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfPkepHlPqCIfDoxWe_4tmR1jiz0Gk5UGxV27LFiNmD2gVvmBj4C6XMW30oWsxoj6GbqFnWV3a6gIAjmGHUYe5-l0jcOEfJToQCvvEahiJy8Tvdq8nmiWnOeaAebouZJGUaSBEnfmxG_E/s320/DSCF0464.jpg)
4. Prajiti pe toate partile fiecare bucata si scoateti intr-o farfurie in care am pus 2 servetele de bucatarie sa absoarba excesul de ulei.
5. Serviti calde sau reci, alaturi de gogosari, telemea, salata de vinete, orice este pe placul vostru.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu