In timp ce pregateam pozele pentru postare mi-am dat seama ca am folosit aceleasi borcane si aceleasi fructe ca si la budinca din seminte chia :) Ma gandesc ca avand in vedere raritatea cu care ma afisez pe blog, nu prea e o surpriza. Dar iata ca am pregatit o minunata budinca de tapioca, si, dupa cum ii spuneam si lui Rares, nu e tzapana ca si budinca clasica pe care o stim.
Sa purcedem. Se iau 100 gr de tapioca si pun intr-o cratita cu 400 ml de apa rece si, la foc mic, se fierbe invartind din cand in cand, cam 5 minute maxim pana se umfla. Perlele de tapioca devin translucide.Turnam mamaliga rezultata intr-o sita deasa si clatim tapioca bine de tot (sita sa fie deasa ca de nu pierdeti toata tapioca in chiuveta). Am transferat tapioca inapoi in cratita, am adaugat 400 ml lapte de cocos si, optional, 2 lg de zahar brun. Am fiert budinca, amestecand constant ca sa nu se prinda, pana am obtinut consistenta dorita, 3-5 minute. Ideea e ca in timp ce se raceste, perlele de tapioca mai absorb din lichid. Am lasat amestecul sa ajunga la temperatura camerei.
Imi place sa pun budinca in borcanele asa pentru ca le pun capac si stau cuminti la frigider si ferite de mirosuri. In borcane am pus un strat de budinca, zmeura proaspata si tot asa. La sfarsit o frunzulita de menta proaspata, e chiar gustoasa. Am pus borcanele in frigider si dupa macar 2 ceasuri de stat le-am atatat cu indarjire.
Recunosc ca a iesit budinca mai buna decat ma asteptam si cred ca mai buna decat cea din seminte chia. Sa o incercati. Pofta buna!