E sezonul prunelor, si incerc sa ne bucuram de aroma lor deosebita. Pe langa Rasucite cu silvoita si Cornuri cu silvoita, a treia oara am pornit cuptorul pentru aceasta prajitura. Ca si celelalte doua, se face repede si se mananca la fel de repede :)
joi, 8 octombrie 2020
Prajitura cu prune si nuci
Cornuri cu silvoita
Ohhh .. aceste cornuri cu silvoita, nu ajung a doua zi niciodata. Pur si simplu. Nu au cum. Sunt prea bune.
Rasucite cu silvoita
Si acum, daca silvoita e in borcane, am pornit cuptorul :) Rasucitele acestea sunt minunate, gustoase, cu siguranta pe "repeat mode" in anotimpul rece :)
Aluatul: 280gr faina alba, 190ml apa rece (o tin putin in frigider inainte), 80 gr unt (din frigider si acesta), o lingurita praf de copt, un praf de sare. Mosmondim ingredientele pana obtinem un aluat (la inceput sfaramicios, apoi se leaga frumos). Aluatul il pun in folie alimentara in frigider pentru minim o ora. Reteta specifica 30 de minute in congelator, alege ce e mai ok pentru tine :)
Dupa tipmpul petrecut la rece, aluatul l-am intins intr-o forma dreptunghiulara, de grosimea ... habar nu am. Reteta zice 0.7 cm .. nu imi dau seama cat e ... deci intind aluatul frumos :) Pe jumatate de dreptunghi (pe latura lunga) intind silvoita cu generozitate, apoi aduc partea nesilvoitita peste partea silvoitita a aluatului. Tai fasii si rasucesc. Tzoc-poc.
Silvoita. Povestea in imagini.
Si a fost o claca cu oameni dragi. Si a fost emotie, bucurie si munca. Si a fost apoi silvoita asta minunata.