vineri, 22 ianuarie 2010

Biscotti cu migdale

De ceva vreme doream sa fac aceasta reteta dar nu s-a ivit ocazia ... in cele din urma ocazia a fost o seara in care eram mai "blue" ca sa zic asa. A meritat :)



Biscotti = cookie/biscuit copt de doua ori. Deci nu te poti astepta la ceva pufos ,nu? Cuvantul isi are originea in latinescul biscoctus, adica copt de doua ori. In America de Nord se mai numesc cantuccini, avand in general migdale in compozitie (sau orice alt fel de nuci si condimente).

Intr-un bol amestecam 200 gr faina alba, 150 gr zahar brun, 50 gr cacao, o lgt fara varf de praf de copt, 50 gr ciocolata neagra (taiata marunt, nu razuita).

Apoi adaugam 3 oua batute (ouale ecologice sau de casa) si mai punem 120 gr migdale intregi. In acest moment ne caznim sa omogenizam bine-bine compozitia. Intr-un anumit moment aveam impresia ca nu o sa se omogenizeze nicicum. Nu va lasati descurajati :) Amestecul este lipicios in final.

Pe masa infainata impartim aluatul in 4 bucati si ii dam forma alungita de o latime cam de 2 cm si putin aplatizati. Punem sulurile intr-o tava in care am pus o foia de copt si ii dam la cuptorul preincalzit la foc mic pentru 25 de minute.



Scoatem biscuitii din cuptor si ii lasam sa se raceasca, iar apoi ii taiem in bucati cam de un deget grosime. Ii aranjam din nou in tava si ii mai coacem 15 minute.



Se servesc reci, inmuiati in cafea sau ceai. Deliciosi. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu