In weekend am sarbatorit doua aniversari in familie si aceste briose au fost prezente pe masa noastra. Sunt tare usor de facut si datorita ricottei (urda noastra pe care nu o gasim de cumparat in magazine) sunt pufoase.
Ingrediente: 500gr faina alba, 140 gr unt (80%grasime), 240 gr zahar, 250 gr ricotta (urda), 160 ml lapte, 1 plic praf de copt, 4 oua (de casa sau bio), 150 gr mure (inghetate sau din compot putin stoarse).
Am topit untul, l-am lasat sa se racoreasca si apoi l-am amestecat cu ouale si laptele. Separat am amestecat faina, praful de copt si zaharul si apoi treptat le-am adaugat in compozitia de lichide omogenizand. Apoi am adaugat ricotta scursa de eventuala zeama si la sfarsit murele.
Forma de briose am uns-o cu unt, am adaugat hartiutele si am pus compozitie aprox 2/3 din forma brioselor. Am pus tava in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute (depinde de cuptor, am testat cu scobitoarea).