vineri, 27 noiembrie 2009

Fursecuri cu scortisoara

Sambata a fost musai musai sa coc ceva fursecuri. Pe la 5 dupa masa m-am apucat de treaba la 7 si ceva eram la nanasa cu o cutie de fursecuri la 8 faceam Sudoku :) Luni am mai servit si colegii cu cate 2 fursecuri si toata lumea a fost fericita.



Ingrediente:3-4 tavi de fursecuri maricele, daca le faceti mai mici o sa fie mai numeroase, sau injumatatiti cantitatile
- 200 gr unt
- 300 gr zahar alb
- 2 oua ecologice sau de casa
- 2 lgt de zahar vanilat facut in casa (sau esenta de vanilie)
- un praf de sare
- un praf de copt
- 400 gr faina
- 2 lg zahar praf si 2 lgt scortisoara

Preparare:
1. Se freaca untul cu zaharul. Initial am pornit la frecat cu lingura de lemn, dar am abandonat si am pus la robot; puteti alege solutia cea mai convenabila :)
2. Se adauga ouale si zaharul vanilat si se omogenizeaza.
3. Cernem faina cu praful de copt ca sa combine bine si apoi adaugam in ploaie in compozitie si omogenizam.
4. Intr-un bol mic amestecam zaharul pudra cu scortisoara.
5. Formam bilute (ale mele au fost mai mari), le dam prin amestecul de zahar cu scortisoara si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.
6. Cu sjutorul unui pahar de sticla aplatizam fiecare bila, pana cand observam ca se incretesc marginile.



7. Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic-mediu, pentru 10 minute. Le scoatem pe un grilaj si lasam sa se raceasca. Atentie: fursecurile vor fi moi cand le scoateti, asa trebuie; ele se vor intari la racire.

Tare delicioase. Au o crusta pe dinafara si inauntru sunt moi. Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu