luni, 1 iunie 2009

Paine semi cu seminte

O paine delicioasa pe care cu siguranta o voi mai face. Alaturi de miere si un pahar mare de lapte formeaza un mic dejun delicios si sanatos.


Reteta by CuinaBanateana.

Ingrediente: o paine
 - 150 gr faina de secara
- 150 gr faina integrala
- 250 gr faina alba
- 1/2 pachetel de drojdie proaspata
- 1 lgt sare
- 1 lg ulei de masline
- 300 - 350 ml apa calduta
- 3-4 lg mix seminte neprajite (de floarea soarelui, dovleac, etc)
- susan (optional)

Preparare:
1. Amestecam fainurile intr-un bol.
2. In mijlocul bolului, in faina, facem o gaura unde sfarmam drojdia si adaugam apa cat sa acopere drojdia. Lasam 10 minute.
3. Intre timp adaugam pe margine sarea si uleiul de masline.
4. Dupa 10 minute incepem framantarea prin adaugarea treptata a apei caldute.
5. Catre sfarsitul procesului de framantare adaugam semintele si le incorporam bine.
6. Punem aluatul intr-un bol uns putin cu ulei (2-3 stropi) si lasam la framantat 45 de minute acoperit cu un prosop de bucatarie intr-un loc caldut.
7. Apoi raspurnam aluatul cu grija pe o suprafata pudrata cu faina, ii dam o forma alungita fara a-l framanta si agita prea mult, iar apoi punem aluatul intr-o tava de chec unsa cu putin ulei.
8. Lasam la framantat inca 45 de minute.
9. Cu o pensula ungem cu putina apa deasupra painii si presaram susan
10. Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mic-mic-mediu si coacem (timpul de coacere difera de temperatul din cuptor, trebuie sa treaca testul scobitorii). Cand puneti tava in cuptor nu o zdrangaliti prea mult, asezati-o cu grija pe grilajul din cuptor.
11. Scoatem din cuptor, punem pe un prosol de bucatarie, ne umezim mainile si umezim usor usor painea deasupra (va impiedica intarirea extrema a painii).
12. Invelim in prosop si lasam sa se raceasca. Nu taiati painea cat timp este calda.



Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu