joi, 10 decembrie 2009

Omleta

Omleta, nu ratuta. De obicei noi facem ratuta dar pentru "domni", ca aspect, se preteaza omleta :)


Ingrediente:
- 2 oua ecologice sau de casa
- 2 lg ulei de floarea soarelui
- sare, piper, boia, cascaval razuit

Preparare:
1. Intr-un bol batem cele 2 oua cu putina sare si piper. Nu puneti mai mult de 2 oua pentru ca e suficient pentru o portie si o sa manevrati omleta mai greu.
2. Incingem uleiul intr-o tigaie neaderenta, turnam ouale si miscam tigaia pentru a se nivela.
3. Asteptam pana observam ca putem ridica omleta ca si pe o clatita, si o intorcem.


4. O mai prajim un minut si scoatem omleta pe o farfurie.
5. Condimentam, punem cascavalul si indoim omleta in doua. Taiem in 2 bucati si servim calda.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu