joi, 12 noiembrie 2009

Rulada cu dovleac de placinta

Pentru ca dovleacul de placinta este fructul/leguma de sezon si dovleacul este asociat Halloween-ului, am gasit aceasta reteta potrivita. Nu a mai ramas nicio feliuta din rulada :)


Ingrediente: 2 rulade
- 400 gr faina
- 1 ou
- 2 lg ulei
- 1 lg otet (de vin am avut prin casa)
- un praf de sare
- 200 ml apa calduta (aproximativ, in functie de faina)
- 1 kg dovleac de placinta (ludau)
- 8 lg de zahar (daca dovleacul nu e dulce mai adaugati zahar)
- scortisoara
- nuca maruntita (optional)
- 1 albus de ou

Preparare:
1. Se framanta un aluat elsatic din faina, ou, ulei, otet, sare si apa.
2. Se da o forma rotunda aluatului si se unge cu ulei si se lasa intr-un bol acoperit cu un prosop de bucatarie la hodina :) minim 30 de minute
3. Intr-un bol se rade dovleacul pe razuitoarea mare (asa crud). Asta e o operatiune strasnica :)
4. Se adauga zaharul peste dovleac si amestecam.

5. Impartim aluatul in 2 bucati si intindem cate o foaie subtire de lungimea tavii.
6. Pe fiecare foaie presaram dovleac, pe care il stoarcem binisor in prealabil deoarece lasa multa zeama.
7. Presaram scortisoara si nuca daca folosim.
8. Indoim cate 1-2 cm fiecare margine peste dovleac si apoi rulam cu grija ruladele si le punem in tava cu hartie de copt cu capatul rulat in jos (ca sa nu se desfaca in timpul coacerii)
9. Ungem cu albus de ou ruladele si le bagam in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute la foc mic-mediu.
10. Dupa ce s-au racit ruladele se pudraza din abundenta cu zahar pudra.

Aluatul mi s-a parut excelent, foarte elastic si s-a comportat fain la manevrare.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu