marți, 24 noiembrie 2009

Spaghete cu ciuperci si pasta de rosii

Mancarea asta e un "musai de incercat" (must try pe englezeste ... buna ii si romana). Ingrediente de gasit pe tate gardurile, de post sau nu depinde de spaghete, delicioase pentru o cina.

Reteta Adi Hadean

Ingrediente: 2-3 portii
- 200 gr spaghete
- o cutie de rosii
- 300 gr ciuperci
- patrunjel, busuioc
- 2-3 catei de usturoi
- 1 lgt miere
- condimente


Preparare:
1. Curatam ciupercile de pielita, le taiem in bucati, le punem in tava tapetata cu hartie de copt, stropim cu ulei, piper negru proaspat macinat (sau de care aveti) si punem tava in cuptorul preincalzit pentru 7-10 minute. Nu taiati ciupercile prea subtiri deoarece acestea pierd din volum in timpul prepararii.
2. Intr-un blender punem rosiile dintr-o conserva, e prima data cand am folosit. Adaugam mierea, sare si piper.



3. Intr-o tigaie punem la incalzit niste ulei in care aruncam usturoiul, atentie sa nu il ardem.
4. Turnam in tigaie pasta de rosii, patrunjelul si dupa ce a dau un clocot am adaugat si spaghetele fierte (conform indicatiilor de pe pachet).
6. Intr-un bol turnam spaghetele si adaugam ciupercile.
7. Servim cald.

Spune Adi sa nu le stricam cu paste de tomate, asa ca NU le stricati cu paste de tomate, eu am cumparat rosii la conserva ... au fost tare bune.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu