joi, 25 martie 2010

Paste fusilli cu rosii cherry si bacon la cuptor

Fusesi aseara in vizita la nanasii mici. Vizita anuntata, ingredientele ma asteptau, deci am stiut ce mancam. Stropit cu un pahar de vin alb demi-dulce.


Musai trebuie sa va arat ce ajutor de nadejde am avut in timpul pregatirii.


Ingrediente:
- 500 gr. paste fusilli; nota: eu as folosi numai 300 de gr, 500 gr mi se par prea multe, sosul nu ajunge.
- 250 gr mozarella
- 500 gr. rosii cherry
- 250 gr smantana
- 2 oua ecologice sau de casa
- un ardei gras verde si un ardei iute
- un dovlecel
- 3-4 fire de ceapa verde
- 150 gr bacon/ceafa presata
- 3 catei de usturoi taiati fin

Pastele le fierbem al dente. Nu fierbeti pastele pana se face o pasta in oala. Puneti apa multa la fiert.

Intr-o tigaie am rumenit bacon-ul, am adaugat si cateva linguri de ulei. Separat am taiat cubulete toate legumele (inafara de 4-5 rosii care le-am pastrat pentru decor). Am adaugat in tigaie si legumele si le-am sotat putin (nu mult, sa simtiti inca gustul legumelor).

Intr-un bol am amestecat ouale cu smantana si 200 gr de mozarella razuita. Am turnat acest amestec in tigaie (dupa ce am oprit focul). Adaugam si pastele si omogenizam.


Ungem un vas cu unt, adaugam pastele, asezam deasupra rosiile si mozzarela ramase si punem vasul in cuptor pentru 30-40 de minute pana cand rosiile sunt coapte.


Stiu ca pentru un italian ar fi o blasfemie sa mananci muraturi langa paste, insa mie imi place sa le asociez in cazul unor paste. Pofta buna!


Reteta de la care am pornit Gospodinii.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu