joi, 23 aprilie 2009

Pachetele cu urda si verdeata

Inca un aperitiv rapid, ce a facut furori printre cei carora le place urda. Reteta este de pe blogul Teodorei.



Ingrediente: 3-4 foi de placinta (eu folosesc Morarita), o cutie de 250 gr ricotta (sau urda), verdeturi tocate marunt (marar, cozi de ceapa verde), sare, praf de usturoi, un galbenus.

Amestecam ricotta cu verdeturile si condimentele.


Luam cate o foaie de placinta, o taiem in 4 si punem cate o lingura de umplutura in mijloc. Luam colturile bucatii de foaie le ridicam si le prindem cu o scobitoare. Teodora in reteta ei le-a legat cu o bucatica de sfoara, deci puteti folosi care varianta o doriti.


Facem pachetelele repede (foaia de placinta este subtire si trebuie putin zor sa le facem toate si sa le punem la cuptor deoarece se inmoaie foaia). Punem pachetelele in tava si le ungem cu galbenusul batut (folosim o pensula). Etape nefotografiate din cauza ca s-a defectat aparatul foto :(

Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute. Se servesc reci. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu