luni, 14 septembrie 2009

Briose cu crema de Whiskey

Nu facusem briose de ceva vreme .. si intr-o seara pe la 11 jumatate cand am ajuns acasa m-am apucat cu voiosenie de copt o portie de briose cu crema de whiskey. Mi-au placut mult .. si le-au placut si colegilor de serviciu :)

Ingrediente:
- 300 gr faina
- 180 gr zahar brun
- 50 ml crema de Whiskey Baileys
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 2 lg cacao (cumparati cacao cu minim 20% unt de cacao)
- 1 praf de copt
- picaturi de ciocolata

Preparare:
1.Intr-un bol amestecam zaharul cu faina.
2. In alt bol se amesteca oul cu 175 ml lapte si crema de Whiskey.
3. Treptat incorporam faina in compozitia lichida iar apoi adaugam cele 2 lg de cacao.

4. In laptele ramas dizolvam praful de copt si il adaugam in compozitie.
5. Punem o mana de granule de ciocolata.
6. Ungem formele de briose cu putin unt, punem cate o hartiuta si adaugam 1-2 lg de compozitie. Deasupra punem cateva granule de cioco si alune zdrobite.
7. Dam la cuptor pentru 15-20 de minute (focul la mic-mediu), pana cand trec testul scobitorii.

Briosele sunt mai bune a doua zi. Se pot pastra intr-un recipient inchis la racoare.
Pofta buna!


2 comentarii:

sabina spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Alina---Explora Cuisine spunea...

yummy, ce bine suna!!! Ti-au iesit superb briosele!

Trimiteți un comentariu