marți, 8 septembrie 2009

Lady fingers - mini piscoturi de casa

Lady fingers, limbi de pisica, mini piscoturi de casa ... servite simple sau alaturi de o cupa mare de inghetata.

Reteta Ginuca

Ingrediente:
- 160 gr faina
- 125 gr unt
- 100 gr zahar pudra si 40 gr zahar vanilat (mi s-au parut putin cam dulci, puteti scadea putin cantitatea de zahar)
- 1lg lapte
- 2 albusuri
- un praf de sare
- 50 gr ciocolata (optional)


Preparare:
1. Intr-un bol amestecam faina cu zaharul si se cern (sau daca aveti dispozitiv puteti sa cerneti direct in timpul procesarii)
2. Intr-un alt bol frecam spuma untul cu laptele.
3. Adaugam treptat faina si zaharul la unt si incorporam bine.
4. Punem compozitia intr-un sprit sau intr-o punga.
5. Intr-o tava punem hartie de copt si cream batonase.


6. Dam la cuptor cateva minute pana cand observati ca incep sa se aureasca pe margini. Observati ca o tava am lasat-o putin mai mult, gustul fiind la fel de bun.
7. Le scoatem pe un grilaj (sunt putin moi, dar apoi se intaresc).
8. Dupa ce se racesc, topim putina ciocolata si le glazuram putin.

Pofta buna!

2 comentarii:

MONONOKE KITCHEN spunea...

delicios si de efect!

Bianca spunea...

@Monokoke: mersic :)

Trimiteți un comentariu