marți, 10 noiembrie 2009

Hummus

Humus. Am mancat in Israel, a fost bun si m-am gandit sa fac o portie si acasa. Este specific bucatariilor arabe. Exista nenumerate retete, probabil fiecare isi pregateste humusul pe gustul lui, in baza ingredientelor principale.

Ingrediente:
- 500 gr naut uscat
- 2 lg tahini (pasta de susan)
- 300 gr iaurt
- ulei de masline
- sucul de la 2 lamai
- sare, piper, boia

Este o portie destul de mare, asa ca daca nu aveti musafiri si sunteti doar 2-3 persoane la o masa puteti sa faceti jumatate.

Humusul se poate face si fara tahini, folosind doar iaurt. Nu va cramponati in faptul ca la noi nu prea se gaseste tahini. Puteti sa il preparati extrem de usor ca si aici.

Preparare:
1. Intr-un bol punem nautul, acoperim cu apa si lasam sa se umfle 12 ore (apa sa treaca de naut cu minim o palma).
2. Stoarcem apa, punem nautul intr-o oala, acoperim cu apa (apa sa depaseasca nautul cu o palma) si punem la fiert o ora (pana e fiert nautul). Pastrati cateva boabe de naut pentru decor.
3. Stoarcem apa de pe naut, pastrand o jumatate de cana, si lasam se se raceasca.
4. Punem nautul in robotul de bucatarie, adaugam ingredientele si mixam pana devine o pasta pe gustul fiecaruia. Daca considerati ca humusul este prea solid adaugati cate putin din apa in care a fiert nautul si ulei de masline pana ajunge la consistenta dorita.
5. Puneti intr-un bol humus, adaugati ulei de masline, cateva boabe de naut si boia ca decor.

Am servit cu lipii si oua fierte si feliate.

Pofta buna!

1 comentarii:

bucatariadenysei spunea...

ai o leapsa de la mine!

Trimiteți un comentariu