Urda. Urda adevarata, gustoasa, de la "mama ei" cum ar veni. Primisem un "bruj" de urda delicioasa si cumva trebuia sa o consum... sa nu se prade :) Biscuitii acestia au venit natural, derivati de la o reteta de scones din punct de vedere al cantitatilor. A iesit un aluat pe care l-am lucrat foarte fain.
Ingrediente (aprox 85 de biscuti):
- 400 gr faina alba
- 2 lgt praf de copt
- 85 gr zahar
- 15 gr fulgi de cocos fini
- 100 gr unt rece
- 310 gr urda
- 200ml smantana dulce pentru frisca La Dorna
Am amestecat faina, praful de copt, zaharul si fulgii de cocos; am adaugat untul rece-rece si am amestecat pana s-a format un aluat sfaramicios asemanator celui de tarte. In acest moment am adaugat smantana dulce si urda sfarmata; acum in fuctie de umiditatea urdei aluatul va necesita inca putina faina. Eu am facut acesti biscuiti de 2 ori, avand aceeasi sursa de urda si a iesit exact la fel aluatul.
Am impartit aluatul in 3 bucati, fircare am intins-o pe o foaie de copt (e mai usor sa il prelucrezi asa), am taiat cu o forma de biscuiti. Tava a intrat la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20 de minute.
Biscuitii care au ramas in urma atacului nimicitor au intrat intr-o cutie inchisa bine. Au rezistat 2 zile, mai mult de atat nu pot sa va spun :)
Pofta buna!