miercuri, 20 mai 2009

Spaghete carbonara

Spaghetele carbonara sunt usor de facut si au un gust tare bun.



Acum cand ma uit la poze vad ce galbene au iesit .... si oul de casa care da o culoare deosebita si "fata de masa".

Ingrediente: 300 gr spaghete Barilla (folositi spaghete de calitate cand puteti), 3 oua (in poza sunt 4 insa 3 sunt suficiente), 200 gr sunculita taraneasca, 2 lg smanatana, 100 gr parmezan (sau cascaval razuit), sare si piper. Ingrediente pentru 3 portii (se calculeaza 100 gr spaghete pe portie, daca aveti mancaciosi la masa ajustati cantitatile).

1. Intr-o oala se pune apa la fiert cu putina sare si 2-3 linguri de ulei de masline si cand da in clocot se adauga spaghetele. Se fierb dupa timpul indicat pe pachet. 
2. Intre timp punem sunculita taiata feliute la prajit intr-o tigaie cu o lingura de ulei. 
3. Separat, intr-un bol, batem ouale bine, adaugam smantana si omogenizam si la sfarsit parmezanul.
4. Dupa ce sunculita este prajita, o lasam putin sa se raceasca si o adaugam peste amestecul de oua.
5. Stoarcem spaghetele si le turnam in bolul cu oua si sunculita. Nu raciti spaghetele.
6. Omogenizam bine, condimentam si servim imediat.




Pofta buna!

7 comentarii:

papadopulos spunea...

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm........

Anonim spunea...

pai acele oua le mananc crude? amestecate cu toate celelalte si doar atat?

Bianca spunea...

@Anonim: da ouale se pun crude; datorita faptului ca spaghetele sunt fierbinti acestea vor deveni un sos; delicios.

radu spunea...

peste ouale batute am pus si smantana si lapte, dar laptele s-a strans si acum nu stiu cum se mai poate recupera ceea ce urma sa fie un sos delicios...ce ma sfatuiti?!

Bianca spunea...

@radu: unde am scris in reteta ca se pune lapte ? eu nu am pus lapte. Poate ai incercat alta reteta. Aceasta a iesit buna :)

Anonim spunea...

foarte bunaaaaaaaaaaaaa

Anonim spunea...

ouaale crude? nu e putin gretzos?

Trimiteți un comentariu