joi, 4 iunie 2009

Ghiveci de orez si legume

Tot la categoria cina rapida si delicioasa :) In timpul saptamanii cina este cea care o gatesc de obicei zilnic.

Reteta by E-retete.ro.

Ingrediente: 2 portii
- 1/2 cana orez
- 4 rosii
- ceapa/ceapa verde
- un ardei gras
- sare,piper, 3 lg ulei



Preparare:
1. Intr-o oala punem 2-3 litri de apa la fiert si cand clocoteste adaugam orezul si il fierbem conform indicatiilor de pe pachet.
2. Intre timp intr-o tigaie punem uleiul, ceapa taiata marunt si ardeiul taiat bucati mici si le calim. Amestecati pentru a nu se prinde de tigaie.
3. Intre timp mai punem o cratita cu apa pe foc, cand clocoteste adaugam rosiile care in prealabil le-am crestat la capat in forma de X cu un cutit. Lasam in apa clocotita 1 minut, le scoate si le luam pielita, iar apoi le taiem cubulete.
4. Cand ardeiul s-a inmuiat adaugam rosiile si condimentam, mai fierbem 2-3 minute.
5. Strecuram orezul.
6. Intr-un bol punem sosul si adaugam orezul. Omogenizam usor.
7. Servim cald.

Daca nu consumam totul pe loc, cel mai bine e sa lasati sosul separat si orezul separat, altfel orezul se va imbiba cu sos si va deveni cam moale.



Pofta buna!

1 comentarii:

Anonim spunea...

super ghiveciu

Trimiteți un comentariu