marți, 8 decembrie 2009

Nasturasi cu ciocolata

Aceste fursecuri au facut parte din cadoul meu de Mos Niculae. Acestea au fost pe primul loc in preferinte din cele trei sortimente de fursecuri.


Ingrediente:
- 250 gr unt (minim 82% grasime)
- 3 galbenusuri de la oua ecologice sau de casa
- 300 gr faina alba
- 70 gr amidon de porumb
- 2 lgt rase de praf de copt
- 60 gr cacao (cu continut de unt de cacao minim 20%, cititi pe pachet cand cumparati)
- 150 gr zahar (eu am pus o combinatie de zahar brun si alb) + cateva linguri de zahar brun
- 200 gr ciocolata alba
- 5 lg smantana dulce pentru frisca


Preparare:
1. Intr-un bol mixam untul cu zaharul si galbenusurile pana devin o crema.
2. In alt bol amestecam bine faina, amidonul, praful de copt, cacaoa.
3. Incorporam pe rand faina in crema de unt si framantam. Facem o bila din aluat, invelim in folie alimentara si punem la rece in frigider pentru 30 de minute.


4. Din aluat facem bile de aproximativ 12-15 gr.
5. Fiecare bila o punem intr-un bol cu zahar brun (se da cu zahar doar pe o parte).
6. Punem bilele cu partea cu zahar in sus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Apasam cu degetul in mijlocul fursecului. Dam la cuptorul preincalzit la foc mic-mic-mediu (175 grade C) pentru 15 minute.
7. Fursecurile vor fi moi cand le scoateti. Mai apasati odata mijlocul fiecarui fursec.
8.Topiti ciocolata impreuna cu smantana folosind metoda Bain-marie. Umpleti mijlocul fursecurilor cu ciocolata si lasati sa se raceasca.
9. Serviti cu multa pofta.

Pofta buna!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu