Ingrediente: 2 portii
- 4 felii de paine (eu am folosit toast, dar merge mai bine felii mai groase de paine de casa)
- ulei de masline
- 2-3 rosii
- usturoi
- frunze proaspete de busuioc (sau rucola)
- putin oregano
Preparare:
1. Prajim feliile de paine, in prajitorul de paine sau pe un gril.
2. Intre timp taiem in doua rosiile, aruncam miezul si samburii si taiam in bucati mici. Presaram oregano peste ele si amestecam.
3. Taiem frunzele de busuioc.
4. Fiecare felie de paine prajita o frecam cu un catel de usturoi bine bine. Pentru a prinde intreaga savoare de usturoi catelul il putem presa cu un cutit intai (punem lama cutitului pe catelul de usturoi si cu podul palmei presam).
5. Turnam ulei peste felia de paine.
6. Adaugam rosii si presaram busuioc.
Exista multe variatiuni ale bruschetelor: cu putina sunca, cu parmezan, etc. Depinde pe pofta si gustul fiecaruia.
Puteti savura ca mic dejun, o gustare seara, alaturi de prieteni. Pofta buna!