Un mic dejun rapid si satios. Am mancat painea in ou cu cas de oaie ras deasupra cu ardei capia si rosii din gradina mamei. Un gust nemaipomenit.
Avem nevoie de ...
- felii de paine (paine mai veche de o zi, sa nu fie proaspata)
- oua
- lapte
- sare
Batem ouale bine, adaugam sare si lapte (cam 30-40 ml). Laptele e optional, daca nu va place nu il puneti. Eu am folosit 4 oua la 8 felii de paine.
Punem la incins ulei intr-o tigaie (cat sa ajunga la jumatatea feliei de paine, nu trebuie sa se scufunde felia de paine in ulei). Luam pe rand fiecare felie de paine, o dam prin amestecul de ou si o punem in tigaie, lasam 30 secunde pe o parte 30 pe alta. Reglati gazul astfel incat sa nu prajiti painea, ci sa se aureasca frumos. Scoatem feliile de paine pe servetele ca sa absoarba excesul de ulei.
Luam o bucata de cas de oaie (de la unchiu') si razuiti din belsug deasupra fiecarei felii de paine cat este calda si serviti imediat cu ardei capia si rosii de casa. Pofta buna!