miercuri, 24 iunie 2009

Pastravi intregi la cuptor

Am avut invitati de onoare :) si am facut pastravi la cuptor cu cartofi noi.



Ingrediente: 6 portii
- 6 pastravi intregi (aprox 2500-300 gr bucata)
- lamaie
- condimente pentru peste
- 1,5 kg cartofi noi
- ulei de masline
- sare, piper
- 100 gr unt
- 2 catei de usturoi

Preparare:
1. Se spala pastravii si se curata de intestine (recunosc ca nu eu am efectuat aceasta oepratiune :) ).
2. Se condimenteaza cu condimentele pentru peste, ulei de masline.
3. Se dau la rece minim 30 de minute.
4. Intr-o tava eu am pus 2 tavite de aluminiu si in ele am asezat pastravii, cateva felii de lamaie si 1-2 morcovi taiati felii mai subtiri (pastravul se face repede).



5. Se acopera cu folie de aluminiu si se dau la cuptor 15 minute, dupa care se intorc pestii pe cealalta parte si se mai lasa 10 minute fara folie.
6. Intre timp se curata putin cartofii de coaja fina si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece, o ceapa si 2 lg de ulei de masline.
7. Tot intre timp se prepara sosul pentru cartofi: untul se topeste, se lasa putin sa se racoreasca si apoi se adauga ulei de masline, sare, piper si zeama de lamaie (in functie de cat ne place).
8. Pastravii se servesc alaturi de cartofii noi si sosul prentru cartofi.



Si toata lumea la MASA!!! Pofta buna!


3 comentarii:

Diana Didona spunea...

Pe gustul alor mei, mari amatori de peste.
Salutari!

MONONOKE KITCHEN spunea...

Buuun de tot, arata de milioane!

Bianca spunea...

@Mononoke: mersic mult de tot; si retetele tale sunt super super

Trimiteți un comentariu