Reteta tot de la Ina care aseara scria pe blog ca seara nu se mananca pancakes. I-am raspuns ca asa ceva nu se poate dupa ce am vazut reteta asta, de toate papilele gustative s-au pus in miscare.
Partea cea mai grea a retetei o reprezinta gasirea fainii de PORUMB, care este diferita de omniprezentul malai. Faina de porumb este fina ca si faina alba si Ina spunea ca se poate gasi la Plafar sau magazine cu produse dietetice/bio. Pentru ca Plafarul se inchide pe la 4 PM, magazinul cu produse naturiste la care am fost nu aveau asa ceva ("Doamna, dar exista ?") am mers cu incredere in PIATA la tarani care cu mana lor au macinat porumbul si fac malai de diverse granularitati insa am gasit si faina de porumb. Am fost in culmea fericirii :)
UPDATE: Faina de porumb gasiti in Cluj la Cosul verde
Ingrediente: 1 cana de faina de porumb, 1 cana de faina alba, 100 gr zahar alb, 375 ml lapte, 1 praf de copt, sare, 3 lg ulei (se recomanda ulei de rapita sau de samburi de struguri deoarece nu au gust, dar pt ca nu am avut am pus de floarea soarelui).
Se amesteca ingredientele adaugand laptele peste ingredientele uscate, amestecand cu unealta de facut mamaliga sau in blender. Rezulta un amestec mai mai gros decat cel de clatite.
Se coc frumos, punandu-se cate un polonic (se poate face mai mari sau mai mici in functie de cum va plac). Vedeti ce bule frumoase face? Veti observa ca amestecul este lucios cand il puneti, asteptati pana marginile nu mai sunt lucioase, dar mijlocul e lucios si atunci le puteti intoarce. Se coc repede, aveti grija sa nu se arda.
Se intorc.
Delicioase. Sunt pufoase. Acest aspect m-a surprins. Pufoase si a doua zi. Am servit cu sos de mere.