miercuri, 2 decembrie 2009

Tarta cu mere

O tarta minunata, ce ne-a bucurat o zi de joi .. noua si celor de la serviciu :) sa ne fi vazut cu tava cu tarta in bucatarie la cafea ...


Reteta Amalia

Ingrediente:
Aluatul pentru tarta:
- 250 gr faina alba
- 30 gr zahar alb
- 100 gr unt
- 1 ou ecologic sau de casa
- un praf de sare

Umplutura:
- 5 mere
- 1 ou si un galbenus ecologic sau de casa
- 30 gr faina alba
- 70 gr zahar alb si 2-3 lg de zahar brun
- 2 lg zahar vanilat facut in casa
- 250 ml lapte
- coaja rasa de la o lamaie

Preparare:
1. Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru aluatul tartei. Untul sa fie scos din frigider cu 30 de minute inainte de preparare. Coca rezultata o punem in frigider 30 de minute. Este un aluat destul de tare.
2. In alt bol mixam oul intreg, galbenusul si zaharul ; adaugam in ploaie faina, coaja de lamaie si zaharul vanilat; adaugam si laptele treptat.
3. Curatam merele si le taiem feliute.
4. Intindem aluatul de tarta intre 2 foi de hartie de copt si asezam foaia in tava de tarta pe care in prealabil am uns-o cu unt si tapetat-o cu faina. Taiem excesul de aluat de pe margini.
5. Asezam merele in tava si turnam amestecul de ou cu lapte peste. Presaram zaharul brun deasupra tartei.



6. Punem tava in cuptorul preincalzit si coacem pentru aprox. 40 minute.
7. Servim rece.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu