vineri, 8 ianuarie 2010

Paste cu ciuperci murate si piept de pui

Acestea au facut parte din meniul "Girls' night in". Nimeni nu s-a mai gandit sa faca o poza aranjata frumos acestor paste ... eram prea pornite pe "savurare" :)


Ingrediente:
- paste cu ou Barilla (calculati aproximativ 80-90 gr. de paste pentru o persoana)
- un borcan de ciuperci de padure murate; e prima data cand le folosesc, le-am luat din Metro si sunt gustoase
- piept de pui (calculat aproximativ 100 gr de persoana)
- 1-2 cutii de rosii decojite
- ulei de masline (sa nu fie extravirgin caci acesta nu se foloseste la prajit, folositi ulei de floarea soarelui in schimb)
- 3-4 catei de usturoi feliat subtire
- 2-3 cm de ghimbir feliat subtire

Preparare:
Intr-o oala punem apa cu sare si fierbem pastele dupa indicatiile de pe pachet.

Intr-un wok punem ulei de masline si usturoiul si ghimbirul la prajit pe foc iute. Dupa 1-2 minute adaugam si ciupercile stoarse de zeama si prajim cam 5 minute.


Intre timp taiem pieptul de pui bucati mici si le punem in wok si le prajim cam 10 minute.


Turnam si sosul de rosii (eu am maruntit putin rosiile in blender).


Mai lasam sa fiarba. Asezonam daca consideram necesar. Oprim focul. Adaugam pastele scurse de apa si amestecam bine.

Precizari: Nu raciti pastele inainte de a le pune in sos. Incercati sa aveti sosul pregatit inainte de a fi fierte pastele: mai bine asteapta sosul dupa paste, decat invers.

Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu