O cina pe cat de satioasa pe atat de gustoasa. Sosul acesta cu parmezan, pastele cu ou si puiul prajit ... miam miam.
Reteta Teo's Kitchen
- 400 gr paste (am folosit tagliatelle cu ou de la Barilla, pastele de calitate fac diferenta intr-o mancare)
- 400 gr piept de pui
- 300 ml smantana dulce pentru frisca
- 200 gr unt
- 4 lg parmezan
- 2-3 catei de usturoi
- patrunjel proaspat
- condimente (sare, piper)
Preparare:
1. Punem pastele la fiert intr-o oala cu apa si sare si fierbem conform instructiunilor de pe pachet.
2. Taiem pieptul de pui fasii si il condimentam cu sare si piper.
3. Prajim puiul intr-o tigaie neaderenta pe toate partile si il scoatem intr-un vas acoperit sa stea cald.
4. Intr-o tigaie topim untul si adaugam usturoiul pisat; invartim un minut, atentie sa nu se prajeasca usturoiul (trebuie doar sa se imbine gustul).
5. Adaugam smantana si lasam sa se infierbante, iar apoi punem si parmezanul amestecand pentru omogenizare pana cand parmezanul este topit.
6. Punem spaghetele intr-un bol mare, turnam sosul si patrunjelul tocat si omogenizam.
7. Servim cald cu multa pofta!