sâmbătă, 5 iunie 2010

Banana bread

E un fel de chec, dar nu chiar :) Se face repejor si se mananca la fel de repejor. Asa ca ... la treaba !


Ingrediente:
- 120 gr unt, minim 80% grasime, la temperatura camerei
- 200 gr zahar brun
- 2 oua de casa sau bio
- 250 gr faina alba
- 1 lgt praf de copt bio
- 3 banane pisate
- 70 gr nuci, prajite putin
- 1/2 banana si 1 lgt zahar pudra pentru decor

Frecam (batem) untul cu zaharul pana devine cremos, dupa care adaugam ouale si omogenizam bine. Intr-un bol mic amestecam faina cu praful de copt pe care apoi o adaugam treptat in compozitia de unt.

Adaugam apoi bananele pisate si nucile si omogenizam. Intr-o tava punem foaie de copt, turnam compozitia si asezam deasupra felii de banane, iar apoi presaram zahar pudra. Zaharul pudra va carameliza putin suprafata checului.


Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mic-mediu (180gradeC) pentru 45 de minute sau pana trece testul scobitorii. Lasati sa se raceasca complet inainte de servire. Pofta buna!

4 comentarii:

Unknown spunea...

Este foarte gustos si suculent.
L-am facut si eu de cateva ori si nu te-ai mai satura mancand din el.
Sa ai un sfarsit de saptamana placut.

Unknown spunea...

Daniela, o duminica faina sa ai si tu.

Unknown spunea...

trebuie incercat neaparat :)

Unknown spunea...

trebuie incercat neaparat :)

Trimiteți un comentariu