luni, 8 iunie 2009

Mancare cu mazare

O cina rapida din nou. Gustoasa in acelasi timp, servita cu ochiuri sau carnat.

Reteta by Teo.
Ingrediente: 2 portii maricele
- 400 gr mazare congelata
- 300-400 ml lapte
- o ceapa
- 2 lg faina
- 1 lgt boia dulce
- 50 ml bulion
- sare, piper



Preparare:
1. Intr-o cratita punem ulei de floarea soarelui sa acopere bine fundul acesteia. Se caleste ceapa tocata marunt pana aceasta sticleste.
2. Adaugam faina si boiaua si amestecam bine sa se omogenizeze si sa nu faca cocoloase.
3. Se adauga mazarea si bulionul si lasam sa dea 1-2 clocote.
4. Turnam incet laptele, amestecand in continuu sa nu faca cocoloase. Cantitatea de lapte variaza in functie de cat de gros vreti sa faceti sosul. Eu am folosit aprox. 350 ml. Sa tineti cont ca atunci cand se raceste sosul se mai ingroasa.
5. Condimentati. Opriti focul.



Servire:
Alaturi de un ou ochi sau carnati prajiti. Pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu