Primăvara. A venit. E aici. Și parcă am mai mult spor, poftă să ies afară, mai multă lumină în casă. Am profitat, puțin ce-i drept, de verdețurile primăverii, printre acestea fiind și urzicile. Mâncarea de ciuperci cu hrișcă și urzici e atât de bună, extraordinară. Dacă mai găsiți urzici sau leurdă să o încercați. Și cu spanac va fi bună.
Toată treaba e rapidă. Într-o cratiță am pus 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui, am călit timp de 2-3 minute 2 cepe tăiate mărunt, apoi am adăugat un kilogram de ciuperci champignon curățate și tăiate bucăți. Am pus un capac și le-am lasat să se înăbușe în apa lăsată de ciuperci. Am adăugat sare și piper. După ce se evaporă apa, am luat capacul și am mai lasat 5 minute să se călească, iar apoi am adăugat o cană de hrișcă fiartă 10 minute în prealabil și 2 mâini de urzici spălate. Se mai lasă pe foc maxim 10 minute și se mai verifică de condimente. Gata. Rapid, nu?
Și găinile au simțit primăvara. Avem ouă din belșug.
Flori, flori, flori.
Pomii au inflorit și grădina e plină de mireasma florilor. Din 11 pomi plantați luna trecută, se pare că 9 s-au prins, iar 2 pruni nu.
Poftă bună!