marți, 3 noiembrie 2009

Degete De Groaza

Aceste degete "de groaza", insa totusi delicioase, au facut parte din meniul pregatit pentru colegii de birou cu ocazia Halloween-ului.

Reteta BBCGoodFood.

Ingredinte: 20 bucati
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 1 galbenus de ou
- 200 gr faina alba
- 1/2 lgt esenta de vanilie
- 20 migdale oparite

Preparare:
1. Se pun intr-un bol primele 5 ingrediente si se amesteca pana se omogenizeaza. Nu insistati prea mult sa nu se topeasca untul pre tare.
2. Intre timp intr-un bol puneti migdalele si turnati apa fierbinte, cat sa acopere migdalele, lasati 1 minut si clatitit migdalele inapa rece si apoi uscati-le intr-un servetel. Nu lasati mai mult de 1 minut.


3. Impartiti aluatul in 20 de bile si modelati fiecare bila in forma alungita.
4. Pe post de unghie punem cate o migdala. Daca vreti unghie "alba" luati pielita migdalei. Rotunjiti aluatul in jurul "unghiei".
5. Cu ajutorul unui cutit subtire formati ridurile caracteristice degetelor.
6. Puneti "degetele" in frigider pentru 30 de minute.
7. Asezati "degetele" intr-o tava in care ati pus hartie de copt si coaceti 10-12 minute la 180 grade C pana incep sa se intareasca putin. Nu lasati mai mult, deoarece datorita aluatului cu unt "degetele" se vor intari la racire.
8. Scoateti pe un grill.

Pofta buna!