Ca să nu spună lumea că am luat-o "pe ulei" și fac a treia tartă consecutiv, am decis să îi pun o "pătură" deasupra și să o botez plăcintă, adăugând puțină făină la rețeta de bază pe care am folosit-o la tarta cu pere și nuci și la cea cu prune. Deoarece merele gutui sunt mai acrișoare, cred că a fost o idee inspirată să acopăr cu puțin aluat tarta.
Așa că, folosiți aluatul de la tarta cu pere și nuci și mai adăugați 50gr de făină albă. Perele le-am înlocuit cu 1kg de mere gutui pe care, odată curățate, le-am tăiat felii subțiri, am adăugat 200ml apă, 6-7 lg de zahăr brun, și le-am fiert cam 25 de minute. La sfârșit am adăugat o mână de nuci prăjite și tăiate cu cuțitul și scorțișoară după gust.
Când întindeți foaia pentru tartă, lăsați o bucată pentru o foaie subțirică de pus deasupra tartei.
De poftă ce îmi era am scos tarta pe terasă și aproape nu suflam ca să se răcească mai repede. A meritat efortul ... de a păzi tarta ca să se răcească:) Poftă bună!