Bun, bun acest curry, ce ne-a servit pe post de cina intr-una din seri :)
Cam pe la amiaz am pus carnea la macerat, cam 500gr de piept de pui taiat in bucati cat o imbucatura, intr-un sos din ulei de masline, sare de mare, piper proaspat macinat si pasta de Peperoncini. Trebuie lasat minim o ora; cateva ore e si mai bine :)
Seara am inceput sa pregatesc curry-ul. In wok (ca e mai larg asa) am pus 50 gr de unt si l-am clarifiat, adica a tins sa devina un ghee, doar ca nu l-am mai strecurat. Procedura am explicat-o aici, cand am facut ouale Benedict.
Apoi am adaugat un praz taiat rondele pe care l-am calit pana s-a inmuiat, am adaugat puiul macerat si 10 alune de padure crude maruntite bine cu cutitul (drept sa va spun mi-a fost lene sa scut macinatoarea de nuca).
Am mai invartit 3-4 minute si am adaugat 10 ciuperci taiate bucati mari si dupa inca 3-4 minute am pus cam 120 ml vin si catre o cana de apa, cat sa acopere puiul si ciupercile.
Am lasat sa fiarba la foc mediu pana a scazut zeama aproape de tot si puiul a fost facut, am mai adaugat vreo 10 alune de padure crude maruntite, o lingurita cu varf de curry si cam 300 ml de iaurt. Acuma iaurtul recomand sa fie gras, caci al meu a fost mai "ne-gras" si as fi preferat sa fi avut mai gras pentru o textura mai buna a curry-ului. Am lasat pana a inceput sa clocoteasca un pic, am mai adaugat sare si gata.
Intre timp am fiert si orez in apa cu sare. Am servit cald. Pofta buna!
foarte bun! si mie imi place puiul cu curry:)
RăspundețiȘtergere