marți, 3 martie 2009

Briose aperitiv

Reteta originala e de pe blogul Teodorei, Teo's Kitchen ,o gospodina ale carei retete le gatesc des. Au iesit foarte bune, invitatii le-au apreciat.


Ingrediente: 200 gr taietei (am folosit taietei Rolton, cu ou, timp de fierbere redus), 200 gr sunca presata, 1 cutie de legume mexicane Bonduelle, 1 cutie mica de smantana, 200 gr cascaval ras (din care lasam putin pentru ornat briosele), 5 oua, o ceapa mica, 1 praf de copt, condimente (sare, piper), frunze de patrunjel.



Intr-o tigaie punem putin unt sau ulei de masline, calim ceapa taiata marunt, sunca taiata cubulete, legumele mexicane si condimentam. Intre timp intr-un bol mai maricel batem ouale, adaugam smantana, cascavalul ras. In acest bol adaugam taieteii storsi si legumele calite. Amestecam.



Se pun hartiile in forma de briose, se adauga compozitie cat sa umple bine hartiutele pentru ca nu cresc mult. Eu am pus cu mana amestecul deoarece datorita taieteilor nu am reusit sa pun cu lingura. Deasupra se presara putin cascaval ras. Se dau la cuptor 25-30 de minute.



3 comentarii:

valy spunea...

Iti doresc o primavara frumoasa si plina de iubire!

Bucataria-Paradis spunea...

Arata foarte bine brioasele.Si eu iti doresc o primavara insorita!

Bianca spunea...

Va multumesc! Asemenea! Bianca

Trimiteți un comentariu