In saptamana trecuta am mancat de 3 ori supa crema de ceva: mazare, broccoli si broccoli din nou. A fost destul de normal sa ma apuc sa imi fac si eu o portie :) Adica o portie mai maricica asa ... cam de 2 litri :)
Asa ca daca doriti o portie mai micuta va trebui sa ajustati cantitatea ingredientelor.
Intr-o oala am pus 2 litri de apa, 2 morcovi marisori si un pastarnac si le-am pus la fiert. Separat am fiert pe abur 2 legaturi de broccoli. Daca nu veti fierbe broccoli pe abur atunci adaugati-le in oala in ultimele 10 minute de fierbere a legumelor.
Intre timp pregatim cateva crutoane. Am taiat 2 felii mari de paine in cuburi. Intr-o tigaie am pus cateva linguri de ulei de masline si am adaugat cubuletele de paine si le-am prajit.
Intr-o oala am pus 2 litri de apa, 2 morcovi marisori si un pastarnac si le-am pus la fiert. Separat am fiert pe abur 2 legaturi de broccoli. Daca nu veti fierbe broccoli pe abur atunci adaugati-le in oala in ultimele 10 minute de fierbere a legumelor.
Intre timp pregatim cateva crutoane. Am taiat 2 felii mari de paine in cuburi. Intr-o tigaie am pus cateva linguri de ulei de masline si am adaugat cubuletele de paine si le-am prajit.
Cand legumele sunt fierte le-am pus in blender si am adaugat apa din oala cate putin pana s-au transformat intr-un piure. Am adaugat sare si piper. Am folosit aproximativ un litru de apa (de fapt era deja o supica de legume).
Restul supei l-am pus separat, am turnat piureul in oala si am mai adaugat supa pana a ajuns la consistenta dorita. Am fiert cateva minute si am adaugat 3-4 linguri de smantana grasa. Mi-a mai ramas aprox. 200 ml de supa.
Punem supa-crema in farfurie, adaugam 1-2 lingurite de smantana grasa si crutoane. Pe loc am "savurat" 2 farfurii. Pofta buna!