marți, 1 septembrie 2009

Paste cu varza calita

O mancare satioasa si gustoasa pe care o putem prepara mai tot anul. Ingredientele sunt extrem de accesibile. Pastele folosite sunt lashte ... asa le spunem pe la noi ... sunt paste patrate subtiri.


Ingrediente:
- o varza de 1 kg
- 400 gr paste
- sare si piper
- ulei de floarea soarelui


Preparare:
1. Razuim varza pe razuitoarea mica si o amestecam cu sare si o lasam la macerat 5 minute.


2. Stoarcem bine varza si o punem la calit intr-o cratita in care am pus ulei cat sa acopere bine bine fundul acesteia.
3. Invartim tot timpul deoarece se prinde de fundul cratitei. Unii mai adauga apa insa eu nu.



3. Calim varza cam 30 minute. Eu nu o calesc in asa fel incat sa nu mai ramana nicio vitamina in ea ... fiind leguma trebuie sa simti ca o mananci :) Dupa jumatatea timpului de calire mai adaugam sare si piper dupa gust.
4. Intre timp punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet.
5. Cand sunt fierte pastele le stoarcem si le dam doar un jet scurt de apa rece si apoi le rasturnam peste varza calita (dupa ce le-am lasat la stors). Amestecam bine.

Servim cald. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu