Rețeta de bază:
- 100gr făină albă fără gluten
- 100gr făină de orez fără gluten
- 20gr unt sau 3lg ulei de măsline presat la rece
- un gălbenuș de ou de casă sau ecoș ou întreg dacă copilul are peste 1 an
- 100ml apă rece
Opțional (aici fiecare poate să jongleze cu diferite condimente sau fructe):
- scorțișoară
- banană pisată
- pere tăiate bucăți
- etc.
Într-un bol am amestecat făinurile si am adăugat untul rece din frigider.
Cu ajutorul degetelor, repede, am fărâmițat untul și l-am amestecat cu făina, obținând un amestec fărâmicios.
Am adăugat galbenușul de ou și apa.
Scorțișoara în cazul de față. Sau fructe, dacă alegeți acea variantă.
Și am obținut un aluat aproape nelipicios.
Am format biluțe pe care le-am aplatizat în palmă și le-am așezat în tavă pe hârtie de copt.
Se păstrează în cutie etanșă la loc răcoros. Am dat biscuiții prin râșnița de cafea si i-am combinat cu diverse fructe. Atenție însă, să fărâmițați biscuiții când îi puneți în râșniță ca să nu se strice aceasta. Poftă bună celor mici!