luni, 14 decembrie 2009

Cartofi crocanti in malai

O cina rapida. Am servit alaturi de o salata (din punga de salate gatita pentru Salata de salate si dressing). Ce a ramas am pus de mancare a doua zi alaturi de gogosari murati.


Ingrediente: 3 portii
- 1 kg de cartofi
- 2 lg malai
- 2 lg ulei de floarea soarelui
- condimente: chilli, praf de usturoi, sare, piper proaspat macinat

Preparare:
1. Spalam cu indarjire cartofii necuratati (folositi buretele de legume, nu spalati cu acelasi burete cu care spalati vasele).
2. Intr-un bol taiati cartofii bucati mari (wedges) si turnati uleiul. Amestecati bine astfel incat fiecare bucata de cartof sa fie unsa.
3. Intr-un bol mic amestecati condimentele si malaiul.


4. Turnati progresiv condimentele peste cartofi amestecand de fiecare data.
5. Intr-o tava, tapetata cu hartie de copt sau nu, asezati bucatile de cartofi cu coaja in jos.
6. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mic-mediu, pentru 40-45 de minute.
7. Serviti calzi, alaturi de o salata sau ca garnitura pentru o friptura.

Pofta buna!


2 comentarii:

Ala Oancea spunea...

Foarte buni cartofii astia ;)

Luminiţa spunea...

Sunt foarte buni, mi-au iesit minunat cartofii, numai ca a trebuit sa ii tin mai mult in cuptor cu vreo 15 minute, o fi din cauza cuptorului meu.

Trimiteți un comentariu