duminică, 6 decembrie 2009

Fursecuri fine cu nuci

Cu adevarat niste fursecuri excelente. Am fost extrem de incantata de gustul acestora. Deosebit.


Ingrediente: aprox. 30 de fursecuri
- 120 gr unt la temperatura camerei (eu folosesc unt cu 82% grasime)
- un ou ecologic sau de casa
- 70 gr zahar (50 gr brun si 20 gr alb, sau orice combinatie preferati)
- 2 lg de zahar vanilat facut in casa
- 150 gr faina alba
- 80-100 grame de nuci
- 1/2 lingurita rasa de praf de copt (putin doar)
- dulceata de mure (sau dulceata de capsuni intregi) pentru decorarea fursecurilor


Preparare:
1. Intr-o tigaie prajim cu grija nuca: pe foc mic invartind tot timpul. Apoi o maruntim.
2. Intr-un bol frecam untul cu zaharul (putem folosi si mixerul) pana devine o spuma. Adaugam galbenusul de ou si omogenizam.
3. Adaugam in ploaie faina amestecata in prealabil cu praful de copt si un praf de sare. Aluatul rezultat este molcut.
4. Intr-un bol batem albusul cu o furculita.
5. In alt bol punem pe rand nuca maruntita.

6. Formam bile din aluat pe care apoi le dam pe rand prin albus si apoi in nuca macinata, astfel incat sa se acopere bine de nuca.
7. Punem bilele in tava tapetata cu hartie de copt si cu degetul apasam mijlocul bilei pentru a se forma o adancitura.
8. Punem bucati de mure in adacitura fiecarui fursec.
9. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 15 minute la foc mic-mic-mediu.
10. Scoatem fursecurile pe un grilaj, cu grija pentru ca sunt moi si tind sa se rupa. Lasati sa se raceasca complet.
11. Le puteti depozita pentru mai multe zile intr-un recipient inchis.

Pofta buna!

1 comentarii:

Adina spunea...

Foarte buni, rapid de facut si..pufosi a zis sotu!

Trimiteți un comentariu