sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Banane in sos de caramel

Stiu, stiu ... nu prea se preteaza la ora asta (e seara) :) Dar era in plan si a fost musai sa fac aceste banane intr-un sos extraordinar de caramel, sos pe care ma tot gandesc la ce as mai putea sa il folosesc .. sunt chiar incantata de el.


Reteta e povestita video frumos aici pe Pranzul din caserola. Doar va spun ca am folosit 8 lg de zahar brun, un baton de scortisoara, 2 cuisoare, 50ml coniac, aprox. 200 ml smantana dulce pentru frisca, banane nu foarte coapte (ale mele totusi au fost cam verzi, deci nu exagerati ).


Incercati sa nu aveti copii/pisici/caini sau alte umblatoare pe langa voi cand faceti sosul de caramel. E mai sigur asa.

Se topeste zaharul impreuna cu batonul de scortisoara si cuisoarele intr-o tigaie la foc mediu-mare pe un ochi mijlociu. Atentie sa nu se arda zaharul asa cum mi s-a intamplat mie prima tura :) Luati de pe foc din cand in cand daca credeti ca e prea iute focul. Dupa ce s-a topit frumos zaharul, luati tigaia de pe foc si adaugati cu grija coniacul, puneti inapoi pe foc si continuati sa amestecati. Caramelul se va intari insa la caldura se va lichidifia din nou. Dupa un minut adaugati si smantana dulce. La fel amestecati pana la omogenizare.


Adaugati bananele si dupa 2 minute le puteti aseza frumos in farfurii. Fiti generosi cu sosul, e tare bun. Pofta buna!

5 comentarii:

mirela spunea...

Cred ca sunt delicioase,,,,,

Iulia spunea...

Cat de bine arata! Cred ca e minunat gustul mai ales caramelul care poate vraji toata lumea!

Anonim spunea...

eu am vazut o chestie d'asta pusa peste inghetata, cred ca e o nebunie!

Bianca spunea...

@Anonim: e o nebunie acest sosul folosit la orice. Serios. :)

Anonim spunea...

bine... daca esti barbatu' meu il poti pune si peste friptura, nu'i problema! :))))
auzi? da' fii atenta cum am vazut eu un tip pe real time - a calit bananele in unt, a adaugat... scortisoara, dupa care a adaugat zaharul brun la caramelizat, a turnat peste lichior de banane si rom, a flambat (foarte simplu desi pare complicat acest flambat) apoi a adaugat smantana si apoi a adaugat acest sos la inghetata! mai facea si "hmm, hmm, hmmm" nesimtitu' :)))))))))))
Am incercat sa fac si eu si o sa mai incerc pana la forma care trebuie :)))

Tot anonima-pantonima de mai sus :)))

Trimiteți un comentariu