duminică, 15 februarie 2009

Pastrav file la cuptor

... gatit de "jumatatea" mea. Eu azi am fost "ajutor" de bucatar adica m-am ocupat de cartofi si sos (nu complet) si spalat vase :)



Am cumparat 2 bucati de pastrav file care dupa ce a fost curatat de solzi a fost condimentat cu condimente de peste de la Fucs. L-am pus int-o tavita de aluminiu la cuptor pentru 20-30 de minute. Si am si acoperit cu folie de aluminiu ca sa nu se usuce pestele. Nu stiam cum sunt aceste condimente ... mai trebuia putina sare si lasat la marinat (noi eram lihniti deci nu l-am mai marinat).

Inainte de a pune la cuptor



Dupa ce am scos tava de la cuptor:



Poza la cartofi nu am. Am curatat cartofi mai mici si i-am taiat in jumatate si impreuna cu o ceapa cu o lingura de ulei de masline i-am pus la fiert.

Separat am facut sosul pentru cartofi din aprox 50 gr unt si condimente (frunze patrunjej, rozmarin, oregano, sare, piper, putina zeama de lamaie si putin usturoi).



A iesit delicios. Servit cu un pahar de vin alb sec/demi-sec. Pofta buna.





Pentru reteta ne-am inspirat de "pe net". Mai expres de pe culinar.ro un post al lui Maya (se scrie Mayei corect ?).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu