Reteta e-retete.ro
Ingrediente: 6 portii
Baza de cirese
- 600 gr cirese
- 3 lg zahar
- 1 lg esenta de rom
- 2 lgt cu varf de amidon
Aluat
- 50 gr faina
- 100 gr zahar brun (mie mi s-a parut putin cam dulce asa)
- 2 lg musli (sau cereale de care avetia acasa)
- 2 lg nuca maruntita cu cutitul (nu estrem de marunt)
- 1/2 lgt scortisoara
- 1/2 lgt cardamon (optional)
Preparare:
1. Se spala si se curata ciresele de samburi si se amesteca cu zaharul, romul si amidonul.
2. Intr-un bol se amesteca ingredientele de aluat pana obtinem un aluat sfaramicios.
3. Intr-o forma de yena unsa bine cu unt puneti ciresele si apoi aluatul.
4. Dati la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.
Servire:
1. Serviti cald (nu fierbinte :) ... asteptati sa rasufle putin)
2. Serviti cu 1-2 gluburi de inghetata. Yumi.
Pofta buna!