
Reteta e-retete.ro
Ingrediente: 6 portii
Baza de cirese
- 600 gr cirese
- 3 lg zahar
- 1 lg esenta de rom
- 2 lgt cu varf de amidon
Aluat
- 50 gr faina
- 100 gr zahar brun (mie mi s-a parut putin cam dulce asa)
- 2 lg musli (sau cereale de care avetia acasa)
- 2 lg nuca maruntita cu cutitul (nu estrem de marunt)
- 1/2 lgt scortisoara
- 1/2 lgt cardamon (optional)
Preparare:
1. Se spala si se curata ciresele de samburi si se amesteca cu zaharul, romul si amidonul.
2. Intr-un bol se amesteca ingredientele de aluat pana obtinem un aluat sfaramicios.

3. Intr-o forma de yena unsa bine cu unt puneti ciresele si apoi aluatul.
4. Dati la cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.
Servire:
1. Serviti cald (nu fierbinte :) ... asteptati sa rasufle putin)
2. Serviti cu 1-2 gluburi de inghetata. Yumi.
Pofta buna!
3 comentarii:
Servus. Eu am intrat intr-o etapa de reorganizare culinara si am nevoie de ajutorul bloggeritelor specialiste.. asa ca am facut un concurs cu premii cosmetice bio de la Olivo cu tema retete de 300 de calorii. Mi-ar face placere daca ai participa. Multam!
Olivia
http://organicinromania.blogspot.com/2009/07/concurs-retete-de-300-calorii.html
@Oliviutza Multumesc mult pentru invitatie insa sunt intr-o perioada extrem de plina si inafara de salate nu mai gatesc nimika :) Poate data viitoare.
Mi-e pofta! Ai un premiu de ridicat de la mine!
Trimiteți un comentariu