sâmbătă, 8 mai 2010

Scones

Scone este o paine mica rapida de origine scotiana. Scones sunt un element principal al "Devonshire tea" sau "cream tea"care sunt servite in saloanele de ceai din Marea Britanie, sau pentru a face o impresie buna despre ce inseamna british :) Scones sunt servite alaturi de ceai, crema de branza si gem. Pentru mine au fost o gustare delicioasa. Se pot servi la micul dejun.



Ingrediente pentru 18 scones: 250 gr faina alba, 2 lgt praf de copt bio, 2 lgt zahar alb, 1/2 lgt sare, 60gr unt rece, un ou de casa sau bio si 100 ml iaurt.



Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt, zaharul si sarea. Se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se distribuie bine in faina. Se poate folosi si robotul de bucatarie, dar cu mana e la fel de bine. In alt bol amestecam iaurtul cu oul si turnam peste compozitia de faina si se omogenizeaza pana obtinem un aluat moale. Nu prelucrati prea mult aluatul.

Cu grija pe masa infainata intindem o foaie de 2 cm grosime si taiem cercuri cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar. Forma mea a avut un diametru de 6 cm. Punem cercurile intr-o tava in care am pus o foaie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit pentru 17-20 de minute la foc mic-mediu.


Dupa ce sunt coapte le scoatem pe un grilaj si le lasam sa se raceasca. Apoi am intins un strat de crema de branza pe fiecare scone si am pus feliute de capsuni.

Pofta buna!


2 comentarii:

maria elena spunea...

Foarte aspectoase!

Bianca spunea...

Multumesc Elena.

Trimiteți un comentariu