joi, 11 iunie 2009

Paine cu cartofi

Aceasta paine a iesit extraordinar. Este satioasa si gustoasa.

Reteta by Maya.

Ingrediente:
- 400 gr faina
- 400 gr cartofi
- 100 ml apa fierbinte
- 10 gr drojdie uscata
- 1 lgt sare
- 1 ou (eco sau de casa)

Preparare:
1. Se curata de coaja cartofii si se dau prin razatoarea mica ia apoi se oparesc cu apa.
2. Intr-un bol amestecam faina, drojdia si sarea si adaugam cartofii razuiti cu apa cu tot.
3. Omogenizam bine si adaugam si oul.
4. Framantam un aluat nu prea lipicios (datorita cartofilor va fi putin lipicios).
5. Lasam la dospit intr-un loc caldut si acoperit cu un prosop de bucatarie pentru 40-50 minute.
6. Pe masa de lucru presaram putina faina, turnam incet aluatul din bol, ii dam o forma rotunda fara a-l framanta sau agita prea mult.
7. Punem in forma rotunda de yena unsa cu putin ulei (sau o alta tava de paine) si lasam la dospit inca 30-40 de minute.
8. Punem forma in cuptorul preincalzit si coacem pana trece testul scobitorii. Nu scuturati si nu trantiti tava cand o manevrati.
9. Scoatem paine din forma si o punem intr-un prosop si lasam sa se raceasca. Nu taiati paine cat timp este calda.



Servire:
La micul dejun cu unt dulceata si o cana de lapte, la pranz sau cina. Pofta buna!


Precizari: a doua zi am pus painea intr-o punga ca sa nu se intareasca coaja prea mult. Am mancat 3 zile din ea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu