luni, 17 august 2009

Papanasi umpluti cu caise

As manca papanasi saptamanal ... si am gasit aceasta reteta de papanasi umpluti cu caise si mi-a fost mic dejun, pranz si cina intr-o zi de sambata in care m-am uitat 10 ore la filme :)


Ingrediente: 12 papanasi
- 12 caise mici mici
- 6 lgt zahar brun
- 250 gr branza de vaci (sa nu fie prea uscata)
- 50 gr unt
- 1 lg cu varf de zahar
- 50 gr gris
- 1 esenta de vanilie
- 1 galbenus de ou
- 60 gr faina
Pesmet:
- 100 gr pesmet
- 50 gr unt
- 2 lg mac (am uitat sa il pun in compozitie)
- 2 lg zahar
- 1/2 lgt scortisoara


Preparare:
1. Se freaca untul cu zaharul pana se inmoaie si devine o spuma.
2. Adaugati branza de vaci si omogenizati bine.
3. Se adauga esenta de vanilie, galbenusul de ou si se omogenizeaza
4. Se incorporeaza faina si se obtine un aluat omogen usor de manevrat care se pune la frigider.
5. Se pune o oala de apa la fiert.
6. Intr-o cratita topim untul pentru pesmet, adaugam pesmetul si macul si tinem la foc mic amestecand in continuu pana cand pesmetul e usor prajit. Adaugam apoi cele 2 lg de zahar si scortisoara si luam de pe foc.


7. Caisele le taiem jumatate, cat sa putem scoate samburele si in fiecare punem 1/2 lgt zahar brun.


8. Scoatem aluatul din frigider.
9. Pe masa de lucru pudram cu faina si impartim aluatul in 3 si apoi fiecare bucata in 2 si apoi inca in 2 ca sa obtinem 12 bucati pe care o sa le modelam in forma de bila. Ne ajutam de faina daca este necesar.


10. Fiecare bila o punem pe masa, peste ea punem o punga si cu fundul unui pahar o aplatizam cat sa poata cuprinde caisa. Punem caisa in mijloc, ridicam marginile si modelam bine-bine o bila.
11. Bilele le punem in oala in care a clocotit apa dar apoi am micsorat focul.


12. Cand bilele se ridica la suprafata (dureaza cateva minute pentru ca avand caisa in mijloc sunt mai grele) se iau cu o paleta si le punem in cratita cu pesmet.
13. Cu miscari ample scuturam cratita astfel inca sa se acopere papanasii.
14. Se servesc calzi. Se pot pudra cu putin zahar pudra.

Sunt un deliciu. Pofta buna!

1 comentarii:

Anonim spunea...

arata foarte bine papanasii...

Trimiteți un comentariu