Reteta Invat sa gatesc
Ingrediente: 25 fursecuri
- 200 gr faina alba
- 100 gr unt la temperatura camerei (82% minim grasime)
- 50 gr zahar
- un galbenus ecologic sau de casa
- coaja rasa de la o lamaie necerata,nu prea se gasesc, asa ca spalati cu multa indarjire coaja cu o solutia de apa+otet+zeama de lamaie (solutie oferita de Ina)
- o lg zeama de lamaie
- putin zahar pudra
Preparare:
2. Adaugati galbenusul de ou, coaja de lamaie si zeama de lamaie si omogenizati.
3. Incorporati treptat faina, amestecand cu o lingura de lemn.
4. Dati o forma rotunda aluatului, inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.
5. Intindeti din aluat o foaie cu grosimea de 1-2 cm si decupati forme pe care le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
6. Dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute la foc mic-mijlociu.
7. Scoatem cu grija fursecurile (sunt moi) pe un grilaj si le lasam sa se raceasca complet si apoi pudram din belsug cu zahar pudra.
3 comentarii:
Miam, miam, ce bune sunt! Eu le mai fac si cu aroma de portocale.
Felicitari, ti-au iesit super!
Multumesc de pontul cu inlaturarea sratului de ceara.
Pupici!
@Gabriela: hmm sa stii ca o sa le fac si cu portocale. Te pup si spor la treburi :)
Arata super bine aceste furseci.A venit weekendul ,am sa le prepar si eu.
Trimiteți un comentariu