miercuri, 16 decembrie 2009

Fursecuri cu lamaie

Din aceste fursecuri eu nu am apucat sa gust ... dar avand in vedere ca nimeni nu s-a plans cred ca au fost bune :) Aveau un miros tare placut de lamaie.


Ingrediente: 25 fursecuri
- 200 gr faina alba
- 100 gr unt la temperatura camerei (82% minim grasime)
- 50 gr zahar
- un galbenus ecologic sau de casa
- coaja rasa de la o lamaie necerata,nu prea se gasesc, asa ca spalati cu multa indarjire coaja cu o solutia de apa+otet+zeama de lamaie (solutie oferita de Ina)
- o lg zeama de lamaie
- putin zahar pudra

Preparare:
1. Intr-un bol frecati (mixati) untul cu zaharul pana devine o crema.
2. Adaugati galbenusul de ou, coaja de lamaie si zeama de lamaie si omogenizati.
3. Incorporati treptat faina, amestecand cu o lingura de lemn.
4. Dati o forma rotunda aluatului, inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.
5. Intindeti din aluat o foaie cu grosimea de 1-2 cm si decupati forme pe care le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
6. Dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute la foc mic-mijlociu.
7. Scoatem cu grija fursecurile (sunt moi) pe un grilaj si le lasam sa se raceasca complet si apoi pudram din belsug cu zahar pudra.

Pofta buna!

3 comentarii:

  1. Miam, miam, ce bune sunt! Eu le mai fac si cu aroma de portocale.
    Felicitari, ti-au iesit super!
    Multumesc de pontul cu inlaturarea sratului de ceara.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Gabriela: hmm sa stii ca o sa le fac si cu portocale. Te pup si spor la treburi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata super bine aceste furseci.A venit weekendul ,am sa le prepar si eu.

    RăspundețiȘtergere