Reteta Invat sa gatesc
Ingrediente: 25 fursecuri
- 200 gr faina alba
- 100 gr unt la temperatura camerei (82% minim grasime)
- 50 gr zahar
- un galbenus ecologic sau de casa
- coaja rasa de la o lamaie necerata,nu prea se gasesc, asa ca spalati cu multa indarjire coaja cu o solutia de apa+otet+zeama de lamaie (solutie oferita de Ina)
- o lg zeama de lamaie
- putin zahar pudra
Preparare:
2. Adaugati galbenusul de ou, coaja de lamaie si zeama de lamaie si omogenizati.
3. Incorporati treptat faina, amestecand cu o lingura de lemn.
4. Dati o forma rotunda aluatului, inveliti in folie alimentara si dati la frigider pentru o ora.
5. Intindeti din aluat o foaie cu grosimea de 1-2 cm si decupati forme pe care le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
6. Dam la cuptorul preincalzit pentru 15 minute la foc mic-mijlociu.
7. Scoatem cu grija fursecurile (sunt moi) pe un grilaj si le lasam sa se raceasca complet si apoi pudram din belsug cu zahar pudra.
Miam, miam, ce bune sunt! Eu le mai fac si cu aroma de portocale.
RăspundețiȘtergereFelicitari, ti-au iesit super!
Multumesc de pontul cu inlaturarea sratului de ceara.
Pupici!
@Gabriela: hmm sa stii ca o sa le fac si cu portocale. Te pup si spor la treburi :)
RăspundețiȘtergereArata super bine aceste furseci.A venit weekendul ,am sa le prepar si eu.
RăspundețiȘtergere