Mi-am cumparat doua tavite cu forme de Madeleine si intr-o seara am facut o portie. A doua zi ne-am bucurat de ele noi si cei de la serviciu :)
Reteta Teo's Kitchen
Ingrediente:
- 120 gr unt (eu folosesc cel de 80% grasime)
- 130 gr faina
- un praf de sare
- 3 oua ecologice sau de casa, medii
- 1/2 plic de praf de copt
- 130 gr zahar alb
- o lg coaja de lamaie
- esenta de vanilie
Preparare:
1. Topim untul si il lasam sa se raceasca.
2. Intr-un bol punem ouale si zaharul si le frecam bine-bine, apoi adaugam esenta de vanilie si coaja de lamaie.
3. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de copt, pentru a se omogeniza impreuna iar apoi incorporam treptat faina in amestecul de oua, amestecand de jos in sus.
4. Adaugam treptat si untul topit.
5. Punem compozitia la frigider pentru minim o ora.
6. Cu ajutorul unei linguri puneti compozitie in formele de madeleine, care in prealabil se ung cu unt si se pudraza cu faina (foarte important acest pas).
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu