Alaturi de Fursecurile cu fulgi de ciocolata, si acestea au facut parte dintr-un cadou culinar ... devorat un-doi din cate mi s-a spus :)
Reteta by Amalia.
Ingrediente: aprox. 30-35 biscuiti
- 45 gr unt nesarat
- 55 gr zahar praf pentru compozitie si 80 gr zahar praf pentru rularea biscuitilor
- 100 gr ciocolata
- 2 oua
- 1 esenta de vanilie
- 100 gr faina
- 10 gr cacao (cumparati cacao cu minim 20-22% unt de cacao)
- 1/2 lgt rasa de praf de copt
- un praf de sare
1. Topim bain marine ciocolata rupta in bucatele si untul, adaugam apoi zaharul pudra si omogenizam.
2. Luam bolul de pe foc.
3. Cu ajutoul unui mixer sau al unui tel mixam pe rand cate un ou si esenta de vanilie.
4. Intr-un bol amestecam faina cu cacaoa si praful de copt.
5. Turnam amestecul de faina peste cel de ciocolata si omogenizam bine.
6. Acoperim bolul cu o folie alimentara si dam la frigider 2 ore.
7. Scoatem bolul din frigider si cu ajutorul unei lingurite facem bilute pe care le dam prin zaharul pudra.
8. Aseszam bilutele intr-o tava pe care in care am pus o foaie de copt.
9. Dam la cuptor pentru 12-15 minute la foc mic-mediu. Verificam sa nu se arda. Vor fi putin moi cand scoatem fursecurile si se intaresc la racire.
Precizare: daca amestecul vi se pare prea moale mai adaugati putina faina.
Pofta buna!
2 comentarii:
Foarte dragute prejiturelele si foarte fumoase floarea :)
@Ama ... mersic
Trimiteți un comentariu